Älskade unge!

Kärt barn har många namn och det stämmer väl in på dig. Förutom att jag gav dig tre namn så har jag genom alla åren kallat dig både det ena och det andra; gubben, gubbelubbe, hjärtat och mammas hjärta. Vincenzo kommer från det latinska ordet Vinca som betyder segrare och härskare. Jag har skojat med dig när vi har haft våra duster att – härska UTANFÖR hemmet, här härskar jag! Dina kompisar har kallat dig Vinne men för mig har du alltid varit gubbelubben.

Imorgon är det din dag. Du tar studenten. Obligatorisk skolgång är över. Du gjorde det! Har jag sagt hur stolt jag är över dig? Vet du? Förutom att jag älskar dig gränslöst och villkorslöst, har jag sagt hur stolt jag är? Allra mest över den person som du har utvecklats till, för ditt stora hjärta, för din omtänksamhet om andra och att du alltid hejjar på den som ligger i underläge. En händelse som jag aldrig glömmer var när vi gick förbi två hemlösa utanför Konsum mitt i vintern, hur du gick hem och tog dina vinterjackor och gav till dem. Inga konstiga blickar, inga negativa kommentarer bara vinterjackor.  Så enkelt.

Du är unik på alla sätt och gudarna log när du föddes. Jag måste ha varit en mycket snäll människa i mitt förra liv för att just jag fick lov att vara din mamma i detta. Karma. Imorgon står jag vid terasstrapporna. Gråtfärdig och stolt.  Jag kommer att fotta dig hela dagen så du vet. Jag kommer att dela hej vilt så du vet. Älskade unge!

Aroha mai, aroha atu

Advertisements

One thought on “Älskade unge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s