Familj, släkt & blodsband

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på min familj och släkt, blodsband och relationer. Om man tittar på min facebookprofil så jag har jag massor av familjerelationer, både biologisk och adoptiv familj. Jag gör ingen skillnad på dem, de är alla en del av min familj och jag älskar dem alla.  Jag har så länge jag kan komma ihåg vetat om att jag är adopterad med ursprung i Nya Zeeland och att jag hade maoriska rötter.  I och med sonens födelse blev sökandet viktigare och viktigare.

Min fina kusinson Robin var hemma hos mig och fikade häromdagen och jag insåg mer än någonsin hur mycket min familj betyder för mig. Hur mycket jag älskar dem och att jag är beredd att gå genom eld & vatten för dem alla. Att han åker till Nya Zeeland, landet jag kommer ifrån och har mina rötter i men aldrig har besökt betyder oerhört mycket för mig och jag kommer att följa honom noga.

Det får mig också att tänka på Robins mormor, min faster Kerstin, min pappas syster. Hon är den som personifierar familjekänsla i vår släkt. Hon har passat alla sina syskons barn och alla syskons barnbarn som små och vi är många! Hon har koll på allas födelsedagar, ringer och grattar. Hon ger det allra mest värdefulla; tid och kärlek. Hon lyssnar, pratar och tycker och tänker om allt man gör. Det är henne jag ringer till när jag behöver prata av mig.  Här är min älskade faster Kerstin med Bodil Jönsson, en annan av mina idoler.

Jag lägger ner massor av tid med att söka mina maoriska rötter. Läser oerhörda mängder information, trackar och skickar massor av emails. Sitter uppe på nätterna och chattar med folk från andra sidan jorden, jag ger mig inte i det första taget och en sak vet jag helt säkert; även om jag aldrig skulle få reda på vem min biologiska pappa är, om jag aldrig hittar fram till min maoriska stam så överlever jag det också. Jag är rotad oavsett. Tack vare min familj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s