Guld värt

I intervjuer med mycket framgångsrika personer finns det många likheter – de nämner samma saker som avgörande faktorer. En som står ut mer än andra är tesen att våga misslyckas. För ett par år sedan intervjuade KG Bergström min favorit, Ingvar Kamprad och frågan löd: vilka misstag har du gjort? Ingvar skrockade till lite och frågade KG hur många timmar han hade på sig att svara.

Vad innebär det egentligen om man bryter ned det? Om att ha modet att våga misslyckas är en framgångsfaktor varför stressar vi då med oss själva när vi misslyckas? Om erfarenheten är guld värd varför behandlar vi det som skit rent ut sagt. Eller oss själva för den delen för att vi inte lyckades?

Att ha mod är en sak, att lyckas släppa taget om gamla misstag och gå vidare är en annan. Vi släpar alla med oss bagage som vi kallar minnen & erfarenheter och vår interna dialog är ju konstant på, i rörelse. Vad säger du till dig själv? Tänker du konstant negationer eller ger du dig själv en paus emellanåt? Blandar du också ihop att göra med att vara?

Ta en paus, fika gärna och tillåt dig att bara vara. Du är inte ensam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s